Valik retsepte

Kaaviar hakitud munaga
4 kõvaks keedetud muna, 1 sidrun, 100 g kaaviari, 4-8 saiaviilu, 3-4 spl purustatud jääd.
Peeneks hakitud munad pannakse paraja suurusega madalasse klaaskaussi. Sidrun lõigatakse õhukesteks viiludeks. Jää asetatakse suuremasse jalaga klaaskaussi, väiksemasse madalasse pannakse kaaviar ja tõstetakse kausiga jäätükkidele. Kaaviarikausi serva torgatakse 2-3 sidruniviilu, nii et nad üksteist poolikult katavad. Teised sidruniviilud serveeritakse klaasalusel. Juurde antakse röstitud saiaviilud.

Kalasilm
Karp kilu, 2 mugulsibulat, igale sööjale toores munakollane, maitserohelist.
Kilud puhstatakse, jättes luud sisse (kaltsium ja fosfor!), hakitakse peeneks. Külmtaldrikule pannakse roheline salatileht, sellele asetatakse kuhjake hakitud kilu, millesse vajutatakse lusikaga lohk. Lohku pannakse hakitud sibulat, jälle vajutatakse lohk ja sellesse lüüakse munakollane. Nii saab silma, mille ümber pannakse ripsmeteks rohelist. Sööma hakates segatakse munakollane sibula ja kiluga segi.

Peekoni-broileripajaroog
1 broiler (u. 1,1 kg), 1 pk peekonit (u. 150 g), 1 porru, 3 porgandit, 3 dl vett, ¼ tl musta pipart, 1 tl rosmariini.
Valmistusaeg u. 45 min
Kui broiler on külmutatud, sulata see ja lõika kuueks tükiks. Lõika peekon ribadeks. Prae see potipõhjal omas rasvas. Tõsta peekoniribad taldrikule. Pruunista broileritükid peekonist sulanud rasvas. Pese ja tükelda porru. Koori porgandid ja lõika viiludeks. Lisa potti aedvili, peekoniribad ning vesi, pipar ja rosmariin. Lase kaane alla haududa umbes 35 minutit. Maitse. Kui vaja, lisa soola ja pipart.
Serveeri pajaroog koos keedetud riisi ning salatiga, milles on salatilehti, melonit ja herneid.

Ananassibroiler
1 broiler (u. 1 kg), tükk porrut, 1 suur või 2 väikest purki ananassirõngaid omas mahlas, 2 sl margariini või võid, 2 sl mett, ½ tl kardemoniseemneid, 1-2 kaneelipulka, 1 dl ananassimahla (purgist), 1 dl vett ,1 tl soola, ¼ tl musta pipart.
Valmistusaeg u. 45-50 min, millest 30 min ahjus.
Lõika broiler neljaks. Pese porru ja lõika see diagonaalselt viiludeks. Nõruta ananass ja jäta leem alles. Kuumuta margariin pannil kuldkollaseks ja pruunista broileritükid selles igast küljest. Aseta ananassiviilud ja sibul ahjuvormi. Tõsta broileritükid peale. Pärast broileri praadimist lase samal pannil kiiresti keema vesi, millele on lisatud mesi, purustatud kardemon, kaneel ja ananassimahl. Kalla leem broilerile ning riputa soola ja pipart peale. Küpseta broilerit ahjus 225 kraadi juures umbes 30 minutit. Serveeri ananassibroiler koos keedetud riisi ja värske salatiga.

Itaalia virsikud
12 poolikut konservvirsikut, 6 munakollast, 6-8 spl suhkrut, 3 dl kuiva valget veini või õunamahla, 1 spl sidrunimahla, 1 tl riivitud sidrunikoort.
Viilutatud virsikud asetada magustoidunõusse. Munakollased vahustada suhkruga, lisada vein ja sidrunimahl. Segu panna sooja veevanni ja vahustada tihedaks, maitsestada sidrunikoorega. Vaht panna virsikutele, kaunistada mandlilaastudega.

Farmeri omlett
3 muna, 3 spl vett, sinki, basilikat. Pruunista sink ja seened, lisa veidi basilikat. Sega munad ja vesi, vahusta õrnalt, vala pannile. Küpseta aeglaselt. Omleti ühele poolele pane sink ja seened, keera teine pool peale.