|
Valik retsepte
Kaaviar hakitud munaga
4 kõvaks keedetud muna, 1 sidrun, 100 g kaaviari, 4-8 saiaviilu,
3-4 spl purustatud jääd.
Peeneks hakitud munad pannakse paraja suurusega madalasse klaaskaussi.
Sidrun lõigatakse õhukesteks viiludeks. Jää asetatakse suuremasse
jalaga klaaskaussi, väiksemasse madalasse pannakse kaaviar ja tõstetakse
kausiga jäätükkidele. Kaaviarikausi serva torgatakse 2-3 sidruniviilu,
nii et nad üksteist poolikult katavad. Teised sidruniviilud serveeritakse
klaasalusel. Juurde antakse röstitud saiaviilud.
Kalasilm
Karp kilu, 2 mugulsibulat, igale sööjale toores munakollane, maitserohelist.
Kilud puhstatakse, jättes luud sisse (kaltsium ja fosfor!), hakitakse
peeneks. Külmtaldrikule pannakse roheline salatileht, sellele asetatakse
kuhjake hakitud kilu, millesse vajutatakse lusikaga lohk. Lohku
pannakse hakitud sibulat, jälle vajutatakse lohk ja sellesse lüüakse
munakollane. Nii saab silma, mille ümber pannakse ripsmeteks rohelist.
Sööma hakates segatakse munakollane sibula ja kiluga segi.
Peekoni-broileripajaroog
1 broiler (u. 1,1 kg), 1 pk peekonit (u. 150 g), 1 porru, 3 porgandit,
3 dl vett, ¼ tl musta pipart, 1 tl rosmariini.
Valmistusaeg u. 45 min
Kui broiler on külmutatud, sulata see ja lõika kuueks tükiks. Lõika
peekon ribadeks. Prae see potipõhjal omas rasvas. Tõsta peekoniribad
taldrikule. Pruunista broileritükid peekonist sulanud rasvas. Pese
ja tükelda porru. Koori porgandid ja lõika viiludeks. Lisa potti
aedvili, peekoniribad ning vesi, pipar ja rosmariin. Lase kaane
alla haududa umbes 35 minutit. Maitse. Kui vaja, lisa soola ja pipart.
Serveeri pajaroog koos keedetud riisi ning salatiga, milles on salatilehti,
melonit ja herneid.
Ananassibroiler
1 broiler (u. 1 kg), tükk porrut, 1 suur või 2 väikest purki ananassirõngaid
omas mahlas, 2 sl margariini või võid, 2 sl mett, ½ tl kardemoniseemneid,
1-2 kaneelipulka, 1 dl ananassimahla (purgist), 1 dl vett ,1 tl
soola, ¼ tl musta pipart.
Valmistusaeg u. 45-50 min, millest 30 min ahjus.
Lõika broiler neljaks. Pese porru ja lõika see diagonaalselt viiludeks.
Nõruta ananass ja jäta leem alles. Kuumuta margariin pannil kuldkollaseks
ja pruunista broileritükid selles igast küljest. Aseta ananassiviilud
ja sibul ahjuvormi. Tõsta broileritükid peale. Pärast broileri praadimist
lase samal pannil kiiresti keema vesi, millele on lisatud mesi,
purustatud kardemon, kaneel ja ananassimahl. Kalla leem broilerile
ning riputa soola ja pipart peale. Küpseta broilerit ahjus 225 kraadi
juures umbes 30 minutit. Serveeri ananassibroiler koos keedetud
riisi ja värske salatiga.
Itaalia virsikud
12 poolikut konservvirsikut, 6 munakollast, 6-8 spl suhkrut,
3 dl kuiva valget veini või õunamahla, 1 spl sidrunimahla, 1 tl
riivitud sidrunikoort.
Viilutatud virsikud asetada magustoidunõusse. Munakollased vahustada
suhkruga, lisada vein ja sidrunimahl. Segu panna sooja veevanni
ja vahustada tihedaks, maitsestada sidrunikoorega. Vaht panna virsikutele,
kaunistada mandlilaastudega.
Farmeri omlett
3 muna, 3 spl vett, sinki, basilikat. Pruunista sink ja seened,
lisa veidi basilikat. Sega munad ja vesi, vahusta õrnalt,
vala pannile. Küpseta aeglaselt. Omleti ühele poolele
pane sink ja seened, keera teine pool peale.
|